Aducea din Ucraina pesticide, ascunse în cutii de suc. Un bărbat, documentat contravenţional
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Aducea din Ucraina pesticide, ascunse în cutii de suc. Un bărbat, documentat contravenţional

O tentativă de trecere a frontierei cu o cantitate de pesticide, fără acte de provenienţă, a fost contracarată de către angajaţii punctului de trecere de tip debarcader Soroca-Ţekinovca (local). Documentat contravenţional este un locuitor al satului Zastânca, raionul Soroca.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe direcţia intrare în Republica Moldova s-a prezentat la linia de control un cetăţean al R. Moldova, în vârstă de 62 ani. Deşi bărbatul nu a declarat nimic la frontieră, poliţiştii de frontieră a decis să verifice amănunţit câteva pungi cu tetrapak-uri de suc. 

Conţinutul tetrapak-urilor s-a dovedit a fi un lichid care după miros şi culoare, era asemănător substanţelor chimice folosite în agricultură. La cele depistate cetăţeanul a recunoscut că a procurat din Ucraina pesticidele pentru uz personal şi pentru care nu deţine documentele de provenienţă sau posesie.

Produsele chimice au fost ridicate conform procedurii legale şi urmează să fie supuse expertizei. Cazul este în continuare cercetat de către Serviciul Vamal, iar persoana riscă o pedeapsă contravenţională.

Similare
RECOMANDĂRI