Administratorii pieţelor din Cahul cer redeschiderea spaţiilor comerciale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Administratorii pieţelor din Cahul cer redeschiderea spaţiilor comerciale

Administratorii pieţelor din Cahul au înaintat o petiţie Comisiei raionale pentru Situaţii Excepţionale prin care cer redeschiderea acestora. Ei îşi motivează solicitarea prin pierderile înregistrate zilnic de producători. Însă probabilitatea ca solicitarea lor să fie acceptată este minimă, a declarat vicepreşedintele raionului, Vladimir Calmâc.

„Avem oameni angajati la care trebie sa le achitam salariile, avem paza care trebuie achitata. Asta ce tine de administrator, dar sun oameni cu credite, au investit cu gandul sa o scoata la primavara si trebuiau sa realizeze marfa si sa achite creditele”, a spus RUSLAN VITION, administrator piaţă, Cahul.
 
Administratorii pieţelor spun că din cauza opririi activităţii înregistrează pierderi de sute de mii de lei. În plus, producătorii agricoli nu au unde să-şi vândă marfa.
 
„Lunar intreprinderea pierdere 400 de mii de lei. Alte persone care activau, circa 300 de agenti, care la randul lor suporta pirederi colosale”, a declarat  IGOR SCHIN, administrator, Î.M. Piaţa Cahul.
 
Un alt argument invocat în petiţie este faptul că preţurile afişate în magazine sunt exagerate şi tot mai puţin accesibile pentru populaţie, în condiţiile în care mulţi oameni au rămas fără un loc de muncă.
 
„Lumea spune ca este o crestere exagerata in magazine, iar de la producator s-ar vinde la pretul de producere”, a spus  IGOR SCHIN.
 
Pentru a fi mai convingători, administratorii pieţelor spun că vor respecta cu stricteţe normele igienice, exact ca în magazine.
 
„Eu ca si conducator ca in cadrul pietei sa fie deschis sectorul agroalimentar si este posibilitatea ca cetatenii sa fie controlati, cate doi trei intra si iasa pe cealalta parte”, spune  IGOR SCHIN.
 
Vicepreşedintele raionului Cahul a spus că petiţia a fost examinată de Comisia pentru Situaţii Excepţionale, dar probabilitatea ca pieţele să fie redeschise e minimă.
 
Activitatea pieţelor din Cahul a fost oprită pe 16 martie, pentru a preveni răspândirea viruslui COVID-19.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI