Administraţia transnistreană nu achită nici măcar jumătate din costul electricităţii, gazelor şi căldurii
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Administraţia transnistreană nu achită nici măcar jumătate din costul electricităţii, gazelor şi căldurii

Administraţia transnistreană nu achită nici măcar jumătate din costul facturilor instituţiilor publice pentru consumul de curent electric, gaze şi căldură. Din cauza acestor datorii şi a proastei administrări întreprinderile care gestionează aceste domenii în stânga Nistrului nu au posibilitatea nici să investească în întreţinerea reţelelor, nici să mărească salariile la angajaţi.

 Restanţe importante exista şi la plăţile pentru întreţinere datorate de populaţie, scrie europalibera.org.

„Dacă am avea un nivel de achitare de măcar 60 la sută, am putea să ne realizăm programul investiţional de reabilitare a reţelelor şi chiar să majorăm parţial salariile”, a declarat în cadrul unei şedinţe a executivului de la Tiraspol directorul financiar al reţelelor electrice transnistrene, Tatiana Balova.

Potrivit ei, anual, datoria bugetului transnistrean pentru consumul de curent electric se ridică la 35 milioane de ruble locale, echivalentul a peste 2 milioane de dolari, iar pandemia a înrăutăţit şi mai mult situaţia şi datoria a crescut cu încă 3 milioane de ruble.

Departamentul dezvoltării economice de la Tiraspol elaborează un grafic de achitare, conform căruia peste doi ani, în 2022 vor fi plătite 60 la sută din serviciile consumate, peste trei ani – 80 la sută, şi abia peste patru ani, în 2024 administraţia transnistreană se angajează să plătească la nivel de 100 la sută ceea ce consumă, anunţă un comunicat al executivului transnistrean.

Similare
RECOMANDĂRI