Adeverinţa medicală nu va mai fi obligatorie pentru şoferii care şi-au schimbat numele sau li s-a furat permisul de conducere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Adeverinţa medicală nu va mai fi obligatorie pentru şoferii care şi-au schimbat numele sau li s-a furat permisul de conducere

În caz de pierdere, furt sau distrugere, precum şi în cazul schimbării numelui titularului permisului de conducere emis de autoritatea competentă din Republica Moldova, pentru restabilirea şi preschimbarea permisului de conducere, nu se va mai solicită suplimentar adeverinţa medicală (Formularul nr.083/e) a conducătorului de vehicul şi a candidatului pentru obţinerea permisului de conducere.

În acest sens, ieri, Guvernul a aprobat modificarea Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier.

Scopul acestui proiect este îmbunătăţirea accesibilităţii populaţiei la serviciile publice de certificare a conducerii de vehicul prin simplificarea procesului şi eficientizare a timpului de restabilire a permisului în caz de pierdere a acestuia.

Excluderea prezentării adeverinţei medicale, care certifică starea de sănătate, calităţile fizice şi aptitudinile necesare unui conducător de autovehicul, pentru restabilirea permisului de conducere, nu va avea impacat negativ asupra siguraţei rutiere. În permisul de conducere se vor indica datele din permisul eliberat anterior.

Concomitent, în rezultatul efectuării de către Agenţia de Guvernare Electronică a exerciţiului de reinginerie a serviciului de obţinere a permisului de conducere, realizat în cadrul implementării proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, sunt recomandate mai multe măsuri de simplificare a obţinerii permisului de conducere, inclusiv ce ţin de examenul medical al candidaţilor şi conducătorilor de vehicul. MSMPS va veni cu propuneri de modificări suplimentare la cadrul normativ privind examenetele medicale în vederea modernizării serviciilor de obţinere a permisului de conducere.

Similare
RECOMANDĂRI