Activitatea Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituţional a fost prelungită cu 60 de zile
Sursa foto:Parlamentul RM Vizualizari:

Activitatea Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituţional a fost prelungită cu 60 de zile

Termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curţii Constituţionale şi a Procuraturii Generale va fi extins cu 60 de zile – până la 180 de zile. O hotărâre în acest sens a fost votată, astăzi, în plenul Parlamentului, în prima lectură.

Autorul proiectului de hotărâre, deputatul Mihail Popşoi, vicepreşedintele Comisiei de anchetă, argumentează modificarea propusă a termenului de activitate a acesteia prin necesitatea oferirii membrilor a posibilităţii de a-şi finaliza misiunea acordată de Parlament.

”Prelungirea termenului de activitate este motivată de faptul că în adresa Comisiei nu au parvenit toate răspunsurile de la autorităţile sesizate, Comisia nu a reuşit să audieze toate persoanele care deţin sau ar putea deţine informaţii cu privire la obiectul de anchetă”, se arată în nota infirmativă a proiectului de hotărâre.

Drept urmare, pentru a asigura efectuarea unei anchete detaliate în scopul întocmirii unui raport cu privire la circumstanţele de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional, care urmează a fi prezentat Parlamentului, autorul solicită prelungirea termenului de activitate a Comisiei.

Parlamentul a constituit, pe 18 iunie 2019, Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa puciului anticonstituţional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curţii Constituţionale şi a Procuraturii Generale. În componenţa Comisiei de anchetă au fost numiţi nouă deputaţi din toate fracţiunile parlamentare.
Similare
RECOMANDĂRI