Activistul Sergiu Ungureanu solicită sistarea practicilor ilegale de urmărire
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Activistul Sergiu Ungureanu solicită sistarea practicilor ilegale de urmărire

Activistul civic Sergiu Ungureanu solicită sistarea practicilor ilegale de urmărire, a interceptărilor telefonice, percheziţiilor la domicilii şi filmărilor fără temei a persoanelor care nu manifestă simpatii faţă de regimul aflat la putere. Într-o conferinţă de presă la IPN, activistul a declarat că el însuşi a fost supus unor asemenea tratamente în luna august 2018.

Sergiu Ungureanu a spus că i-a fost deschis un dosar penal pe baza unor postări pe reţeaua de socializare Facebook. I s-a încriminat faptul că a instigat la dezordini în masă, care urmau a avea loc la mitingurile opoziţiei din 26 şi 27 august. În urma unor materiale apărute în presa apropiată regimului aflat la putere în acea perioadă, i-a fost percheziţionată casa şi i-a fost dat ordin de restricţie de a părăsi ţara.

„Jurnaliştii au scris că aş pregăti, împreună cu PAS şi PPDA, dezordini în masă, ceea ce este absolut aberant, nu se expune niciun adevăr”, a spus Sergiu Ungureanu.

Despre practici asemănătoare a vorbit şi activistul civic Alexei Dimitrov. „Continuă şi se intensifică atacurile asupra activiştilor civici prin amenzi şi dosare de urmărire penală”, a declarat acesta.

Alexei Dimitrov a afirmat că are la activ peste 15 procese-verbale de contravenţie, întocmite nelegitim. „Mă refer aici la cel mai răsunător caz din ultimul timp din spaţiul mediatic, conflictul cu avocata Ala Popa, care se ştie că este fosta soţia a lui Igor Popa, procuror interimar în Procuratura Generală”, a spus activistul civic.

Potrivit lui Alexei Dimitrov, deşi existau probe video care demonstrau că el a fost cel agresat fizic, s-a ales cu amendă de 1000 de lei pentru huliganism şi a primit altă amendă pentru încălcarea datelor cu caracter personal prin furnizarea filmării în spaţiu public.

Activiştii au cerut tragerea la răspundere a celor care au admis astfel de abuzuri.

Similare
RECOMANDĂRI