Actele pentru stabilirea indemnizaţiei de maternitate vor putea fi depuse timp de două zile
Vizualizari:

Actele pentru stabilirea indemnizaţiei de maternitate vor putea fi depuse timp de două zile

Doar în zilele de 7 şi 8 aprilie, între orele 07.30 şi 15.00, casele teritoriale de asigurări sociale vor recepţiona acte pentru stabilirea indemnizaţiei de maternitate, anunţă Casa Naţională de Asigurări Sociale. Excepţie vor constitui CTAS Soroca şi CTAS Ştefan Vodă, dat fiind că în oraşele respective este stabilit un regim special de carantină.

Potrivit IPN, Deservirea beneficiarelor în casele teritoriale va fi organizată în aşa mod ca în momentul prestării serviciilor persoanelor să fie asigurată distanţa socială necesară de la 1,5 până la 2 metri, iar solicitanţii trebuie să poarte măşti şi mănuşi.

CNAS reaminteşte care este pachetul de acte necesare pe care trebuie să-l prezinte femeile asigurate, soţiile aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi şi femeile cu statut de şomer pentru a fi stabilită indemnizaţia de maternitate. Este vorba despre certificatul de concediu medical în original, buletinul de identitate (în original şi în copie), iar în cazul soţiilor aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi – certificatul de căsătorie (în original şi în copie) şi declaraţia soţiei scrisă pe proprie răspundere, că nu este angajată în câmpul muncii, nu realizează venit asigurat şi nu este persoană asigurată de riscul respectiv.

Plata indemnizaţiei de maternitate se efectuează prin intermediul prestatorului de servicii de plată desemnat prin cerere de către beneficiar. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Casei Naţionale la compartimentul „Alte prestaţii sociale”.

Din motive de siguranţă medicală, legate de prevenirea răspândirii şi infectării cu coronavirus, a fost prelungit termenul de suspendare a activităţilor de primire a cetăţenilor în audienţă, relaţii cu publicul atât în oficiul central, cât şi în subdiviziunile teritoriale. În funcţie de evoluţia situaţiei vor fi anunţate alte decizii.
Similare
RECOMANDĂRI