A trecut ilegal frontiera, apoi a propus mită pentru a nu fi sancţionat. Un bărbat din Ceadîr-Lunga este cercetat penal de CNA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A trecut ilegal frontiera, apoi a propus mită pentru a nu fi sancţionat. Un bărbat din Ceadîr-Lunga este cercetat penal de CNA

Un bărbat din Ceadîr-Lunga este cercetat penal de ofiţerii Direcţiei Generale Teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere activă. Acesta ar fi propus unui ofiţer de investigaţii din cadrul Direcţiei regionale Sud a Poliţiei de frontieră 100 de dolari pentru ca poliţistul să nu-l sancţioneze pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

La rândul său, poliţistul de frontieră a sesizat DGT Sud a CNA despre tentativa de corupere, denunţând propunerea unei mite de 100 dolari. Totul s-a întâmplat în biroul de serviciu din cadrul sediului Direcţiei regionale Sud a Poliţiei de frontieră, iar transmiterea banilor a fost documentată.

În acţiunile lor, ofiţerii CNA au fost asistaţi de Serviciul protecţie internă şi anticorupţie a MAI.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere activă, iar dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 5 ani de detenţie sau amendă penală de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale. Bănuitul este cercetat în stare de libertate.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Sud al Procuraturii Anticorupţie.

Similare
RECOMANDĂRI