A încercat să profite de facilităţile de import. Afacerea cu blănuri a unui bărbat din Dubăsari, deconspirată de Serviciul Vamal
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A încercat să profite de facilităţile de import. Afacerea cu blănuri a unui bărbat din Dubăsari, deconspirată de Serviciul Vamal

Un locuitor al oraşului Dubăsari, în vârstă de 36 de ani, este cercetat de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru exonerarea de la achitarea drepturilor de import pentru un lot comercial de articole vestimentare din blană de vizon (nurcă).

Bărbatul a încercat să se eschiveze de la plata taxelor, abuzând de facilităţile prevăzute pentru persoanele fizice, prin care se permite introducea în ţară a unei haine din blană, fără achitarea drepturilor de import, însă doar în cazul în care aceasta este pentru uz personal.

Blănurile au fost depistate de echipele mobile într-un oficiu închiriat de contravenient în municipiul Chişinău. În total, ofiţerii vamali au găsit 19 articole din blană, fără acte de provenienţă. Valoarea estimativă a acestora depăşeşte 450.000 de lei.

În cadrul audierilor, bărbatul a declarat că a procurat blănurile din Grecia, recunoscând, totodată, că intenţiona să le comercializeze.

Lotul a fost reţinut pentru continuarea cercetărilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de legislaţie. Tot în cadrul documentării urmează a fi identificaţi şi eventualii complici care ar fi fost implicaţi în schema deconspirată.

Similare
RECOMANDĂRI