A fost selectată echipa care va reprezenta regiunea de sud a ţării la jocul intelectual ”Cunoaşte-ţi Parlamentul
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

A fost selectată echipa care va reprezenta regiunea de sud a ţării la jocul intelectual ”Cunoaşte-ţi Parlamentul

Echipa liceului ”Hyperion” din municipiul Comrat va reprezenta regiunea de sud a ţării în cadrul celei de-a II-a ediţii a jocului intelectual ”Cunoaşte-ţi Parlamentul”. Legislativul, prin intermediul Oficiului teritorial de informare din municipiul Comrat, a desfăşurat, astăzi, etapa regională de selectare a echipei învingătoare.

Câştigătorii vor participa la etapa finală, care va avea loc în luna aprilie, la Parlament. Pentru aceasta vor fi selectate 5 echipe din diferite regiuni ale ţării, inclusiv municipiul Chişinău.

Tinerii vor răspunde la o serie de întrebări despre istoricul şi activitatea Legislativului, parcurgând un traseu stabilit de organizatori. Muzeul Parlamentului, biblioteca, sala pentru conferinţe de presă şi sala Europei vor întâlni participanţii la concurs cu probe intelectuale, fiind puse la încercare atât cunoştinţele tinerilor, cât şi abilităţile de lucru în echipă.

Echipa care va reprezenta municipiul Chişinău în concurs a fost selectată la 2 martie curent de către Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale ”Ce? Unde? Când?”, partenerul evenimentului. Aceasta este echipa ”Iris” a Liceului Teoretic ”Dante Alighieri”.   

Prima ediţie a jocului intelectual ”Cunoaşte-ţi Parlamentul” a avut loc în luna  decembrie 2018 şi s-a desfăşurat în cadrul campaniei de promovare a educaţiei pentru drepturile omului şi cetăţeniei democratice, organizată în contextul marcării a 70 de ani de la adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului. 

Similare
RECOMANDĂRI