Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost dat startul Săptămânii Verde Europene 2020 în Republica Moldova

Un nou început pentru oameni şi natură. Cu acest mesaj a fost dat startul Săptămânii Verde Europene 2020 în Republica Moldova. Se vor desfăşura o serie de evenimente online cu scopul de a aduce recunoştinţă naturii. Acţiunile vor fi organizate de Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău.

În acest an, subiectele cele mai discutate vor fi despre regândirea relaţiei dintre om şi natură, activităţile umane nesustenabile ce determină pierderea biodiversităţii, criza ecologică, dar şi impactul economiei asupra naturii. 

Excelenţa Sa  PETER MICHALKO, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova: "La nivelul UE, în cadrul acestei săptămâni va fi analizat modul în care o serie de politici, cum ar fi Pactul Verde European pot ajuta la protejarea, restabilirea şi gestionarea durabilă a naturii, lăsăndu-i spaţiu de recuperare. Investiţiile vor fi esenţiale şi pentru redresarea econimică în urma crizei generate de coronavirus".

Săptămâna Verde Europeană 2020 este o oportunitate de a dezbate şi discuta politica de mediu la nivel naţional. Astfel, în acest an, toate discuţiile vor fi un prim pas în pregătirea Convenţiei privind diversitatea biologică, planificată pentru 2021. Acolo, liderii mondiali vor adopta un nou plan de acţiuni pe 10 ani pentru biodiversitate.

Excelenţa Sa PETER MICHALKO, ambasadorul UE în Republica Moldova: "Săptămâna verde europeană este un prilej de a duce recunoştinta noastră naturii. Astăzi, alături de toată Europa spunem că e timpul să avem un nou început pentru oameni şi natură. Este timpul să regândim relaţia noastră cu Natura pentru un mediu mai curat, pentru conservarea biodeverisităţii şi pentru o dezvoltare economică verde şi durabilă".

În Republica Moldova, Săptămâna Verde Europeană 2020 se desfăşoară în perioada 19-23 octombrie.
Similare
RECOMANDĂRI