Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost aprobată reducerea tarifelor pentru energia electrică

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică a aprobat reducerea tarifelor pentru energia electrică. Reducerea este posibilă datorită reducerii preţului mediu de procurare a energiei electrice de la furnizorul central şi evoluţiei cursului de schimb faţă de dolar. Consumatorii deserviţi de ,,Premier Energy" S.R.L. vor achita 1,68 lei pe kilo-vat-oră, cu 21 bani mai putin decât preţul actual în vigoare.

Şi consumatorii deserviţi de Societatea ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord" vor achita 2,14 lei/kWh, cu 8,5 bani/kWh mai puţin decât preţul în vigoare.
ANRE a aprobat şi preţurile la energia electrică furnizată altor categorii de consumatori.

Astfel, ,,Premier Energy" a stabilit un preţ de 1,32 lei/kWh pentru consumatorii ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de tensiune medie. Pretul este cu 21,2 bani mai puţin decât preţul în vigoare. Se va plăti 1,17 lei/kWh pentru consumatorii racordaţi la reţelele electrice de distribuţie de tensiune înaltă iar pretul este cu 20,6 bani mai mic decât preţul în vigoare.

Cei racordaţi la retelele de tensiune medie de la societatea ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord" vor plăti - 1,57 lei/kWh, cu 6,4 bani mai putin.

Noile preţuri reglementate şi tarife pentru serviciile de furnizare şi distribuţie a energiei electrice vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

NOILE PREŢURI LA ENERGIA ELECTRICĂ

REŢELE DE JOASĂ TENSIUNE
,,Premier Energy"  -
1,68 lei/kWh, cu 21 bani mai putin decât preţul în vigoare.

,,Furnizarea Energiei Electrice Nord"
2,14 lei/kWh, cu 8,5 bani/kWh mai puţin decât preţul în vigoare.

REŢELE MEDIE TENSIUNE
,,Premier Energy"
1,32 lei/kWh, cu 21,2 bani mai puţin decât preţul în vigoare.

,,Furnizarea Energiei Electrice Nord"
1,57 lei/kWh, cu 6,4 bani mai puţin decât preţul în vigoare.

REŢELE ÎNALTĂ TENSIUNE
,,Premier Energy"
1,17 lei/kWh, cu 20,6 bani mai mic decât preţul în vigoare.
Similare
RECOMANDĂRI