Sursa foto:Copilul.ro Vizualizari:

VIDEO. 98 de femei care au avut de suferit în timpul naşterii au depus o petiţie la autorităţi

Calvarul prin care au trecut mai multe mame în timpul naşterii nu mai sunt doar nişte istorii tăcute. Mărturiile lor împreună cu o listă de revendicări către autorităţi au fost depuse la Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Sănătăţii, Centrul Naţional Anticorupţie şi Oficiul Avocatului Poporului.

Femeile susţin că au retrăit momentele groaznice şi şi-au scris cu lacrimi în ochi poveştile. Ele s-au mobilizat în mediul online, după ce o tânără mamă a făcut acelaşi lucru. Cer ferm de la autorităţi ample controale, soluţii imediate, şi nu doar pe hârtie. Doar fapte concrete. Către premierul Pavel Filip sunt trimise mai multe revendicări.
 
Scandalul a pornit la începutul acestui an, când o tânără de 19 ani a mărturisit că a fost nevoită să avorteze singură, în toaleta spitalului în care era internată. Ea a depus o plângere oficială la Procuratura Generală şi a fost iniţiată o comisie de anchetă internă care a depistat mai multe erori medicale. Trei angajaţi ai Institutului Mamei şi Copilului au fost deja concediaţi, iar directorul spitalului şi alţi trei medici au primit mustrare.

Petiţia mamelor semnatare este însoţită şi de 98 de istorioare, care redau realităţile prin care au trecut acestea în timpul naşterii. 

Similare