94 la sută din cadrele didactice din Chişinău sunt vaccinate anti-COVID
Vizualizari:

94 la sută din cadrele didactice din Chişinău sunt vaccinate anti-COVID

Primăria Chişinău a anunţat imunizarea cu prima doză de vaccin a 94 la sută din cadrele didactice şi personalul auxiliar din instituţiile municipale de învăţământ.

Primarul Ion Ceban a declarat astăzi, la şedinţa on-line a serviciilor municipale, că instituţiile de învăţământ din municipiu şi-au asigurat desfăşurarea procesului educaţional cu prezenţa elevilor şi cadrelor didactice în clase, 94 la sută din pedagogi fiind imunizaţi cu prima doză de vaccin.

De asemenea, el a informat că primăria a achiziţionat teste rapide pentru depistarea virusului COVID-19 iar acestea vor fi repartizate instituţiilor municipale de învăţământ pentru efectuarea testării în caz de necesitate.

„Primăria Chişinău a achiziţionat 2 318 teste rapide de depistare a coronavirusului iar 800 de teste provin din donaţii. Am reuşit să achiziţionăm aceste teste cu 93 de lei bucata, preţ mai mic faţă de cele de pe piaţă”, a precizat Ion Ceban.

Primarul a subliniat că procesul de vaccinare şi testare a cetăţenilor este o obligativitate a autorităţilor. “Am achiziţionat aceste teste pentru a fi repartizate fiecărei instituţii municipale de învăţământ ca, în caz de necesitate, cadrele didactice şi personalul auxiliar să fie testate”, a specificat Ion Ceban.

Potrivit oficialilor municipalităţii Chişinău, acţiunile au fost desfăşurate pentru a fi asigurată organizarea procesului educaţional cu prezenţa pedagogilor şi elevilor în clase.

Similare
RECOMANDĂRI