71 de instituţii şcolare din Chişinău activează cu prezenţa fizică în clase a elevilor
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

71 de instituţii şcolare din Chişinău activează cu prezenţa fizică în clase a elevilor

Primăria municipiului Chişinău informează că activitatea instituţiilor de învăţământ general din municipiul Chişinău, în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2 este organizată în cea mai mare parte cu prezenţa fizică a elevilor în clase. Informaţii în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul şedinţei operative săptămânale, de către şeful adjunct al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Andrei Pavaloi.

Astfel, 71 de instituţii şcolare activează conform modelului 1 aprobat de Ministerul  Educaţiei, exclusiv cu prezenţă fizică. Totodată, 57 de şcoli studiază după modelul 7, când anumite clase studiază în mod obişnuit (în primul rând cele primare şi cele absolvente), iar altele - cu o anumită fluctuaţie.

Direcţia generală educaţie va monitoriza activitatea instituţiilor care, deocamdată, nu studiază cu prezenţă fizică totală, dar au capacitate tehnică de proiect a blocurilor de studii, în vederea identificării soluţiilor pentru organizarea studiului în clase.

Odată cu începerea anului nou de învăţământ, echipele mobile organizate la nivel municipal, vor merge în instituţii pentru imunizarea angajaţilor şcolari.

Potrivit şefului-adjunct al Direcţiei generale educaţie, toate instituţiile şcolare din subordine au fost asigurate cu cele necesare în vederea activităţii în condiţiile situaţiei pandemice prin COVID-19.

În prezent în municipiul Chişinău activează 151 de instituţii de învăţământ, unde studiază 97118 elevi, ceea ce reprezintă cu cca 3400 de copii mai mult faţă de anul precedent. Informaţia în acest sens încă se actualizează.

Similare
RECOMANDĂRI