57 de cazuri de coronavirus, confirmate astăzi, din  551 de teste efectuate. Alţi 7 pacienţi au decedat
Vizualizari:

57 de cazuri de coronavirus, confirmate astăzi, din 551 de teste efectuate. Alţi 7 pacienţi au decedat

Alte 57 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 2 în Transnistria. Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 19 439 cazuri.

Total teste efectuate în această zi – 551, dintre care primar – 388 şi repetat – 163.

În total, până la ziua de astăzi, s-au tratat 12 793 persoane.

Totodată Ministerul sănătăţii anunţă despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 643: Femeie de 68 ani, din raionul Drochia. Internată la data de 9 iulie, la Spitalul Raional Drochia. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III.

Deces 644: Bărbat de 75 ani, din mun. Chişinău. Internat la data de 25 iunie, la Spitalul Clinic Municipal nr.1. Comorbidităţi: cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 645: Bărbat de 75 ani, din mun. Soroca. Internat la data de 8 iulie, la Spitalul Raional Soroca. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, infarct miocardic vechi, obezitate gr. II.

Deces 646: Femeie de 40 ani, din raionul Căuşeni. Internată la data de 8 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidităţi: Insuficienţa venoasă cronică vaselor membrelor inferioare, Obezitate gr III.

Deces 647: Bărbat de 60 ani, din raionul Cantemir. Internat la data de 16 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, hepatită toxică.

Deces 648: Bărbat de 68 ani, din mun. Chişinău.Internat la data de 3 iulie, la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidităţi: boală renală cronică stadiu III, hepatită cronică, hipertensiune arterială.

Deces 649: Bărbat de 57 ani, din raionul Nisporeni. Internat la data de 9 iulie, la Spitalul Raional Nisporeni. Comorbidităţi: hidrotorax bilateral, fluter atrial persistent.

MSMPS îndeamnă persoanele fizice şi juridice să respecte măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19:

-respectarea distanţei sociale între persoane de minim 1 metru;

-respectarea regulilor de igienă a mâinilor;

-respectarea regulilor de igienă respiratorie;

-respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele cărora li se stabileşte regimul respectiv;

-monitorizarea personală de fiecare persoană fizică a stării de sănătate;

-purtarea măştilor în transportul public, spaţiile comerciale şi spaţii publice închise, în situaţia în care nu poate fi respectată distanţa socială/fizică. Masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul.

Similare
RECOMANDĂRI