Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

40 de militari ai Republicii Moldova vor pleca, săptămâna viitoare, în misiune în Kosovo

40 de militari ai Republicii Moldova vor pleca, săptămâna viitoare, în misiune în Kosovo. Este cel de-al 14-lea contingent al Armatei Naţionale, care participă la misiunea de pacificare a Alianţei Nord Atlantice. Astăzi,  soldaţii s-au întâlnit cu rudele, care au venit să-şi ia rămas bun.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat în premieră la ceremonie şi le-a urat drum bun militarilor.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: „Îmi exprim certitudinea că abilităţile şi cunoştinţele dumneavoastră vă vor ajuta să interacţionaţi eficient cu militarii altor state şi să stabiliţi relaţii constructive cu populaţia locală, contribuind astfel, la menţinerea unui mediu sigur şi stabil în Balcanii de Vest”.

Pe parcursul a 7 ani, aproximativ 600 de militari au participat la misiuni de menţinere a păcii.

VICTOR GAICIUC, ministrul Apărării: „Sunt sigur că şi cei 40 de pacificatori, care pleacă în Kosovo, sunt la fel de profesionişti şi vor face faţă tuturor provocărilor, în special în această perioadă de pandemie care a cuprins întreaga lume.”

Militarii Republicii Moldova vor face parte din Comandamentul Regional Vest şi vor fi dislocaţi în baza militară italiană Camp Vilaggio. 33 de ostaşi vor executa misiuni de securitate, patrulare şi pază a obiectivelor militare, iar şapte genişti vor face cercetări de teren. Mandatul contingentului militar în Kosovo este de şase luni.
Similare
RECOMANDĂRI