„30" - instantaneele Revoluţiei române, într-o expoziţie de fotografie în sala Atrium a Consiliului Uniunii Europene
Vizualizari:

„30" - instantaneele Revoluţiei române, într-o expoziţie de fotografie în sala Atrium a Consiliului Uniunii Europene

O expoziţie de fotografie dedicată aniversării a 30 de ani de la Revoluţia Română, organizată de Reprezentanţa Permanentă a României la Bruxelles UE, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, poate fi vizitată în perioada 3-6 decembrie în sala Atrium a Consiliului Uniunii Europene.

Sub titlul "30", expoziţia reuneşte fotografii realizate în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, de la Timişoara, de către artiştii fotografi Mircea Radu, Ioan Radu, Constantin Duma, Valentin Şuta, Cătălin Regea şi de către un autor necunoscut, conform unui comunicat de presă al reprezentanţei diplomatice, scrie Agerpres.

Fotografiile expuse surprind instantanee ale evenimentelor dramatice care au dus la căderea comunismului în România, reprezentând adevărate mărturii documentare ale istoriei acelor zile şi ale emoţiei colective care au însufleţit-o.

"2019 este un an plin de semnificaţii. România şi-a consolidat în acest an un capital important de imagine şi credibilitate prin deţinerea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Performanţele obţinute rămân reperul indiscutabil al nivelului pe care România l-a atins în maturizarea sa ca Stat Membru al Uniunii Europene. Însă toate acestea au fost posibile pentru că, acum 30 ani, România şi-a decis destinul european, cu mari sacrificii. Prin organizarea acestei expoziţii, aducem un omagiu tuturor celor care, în decembrie 1989, au ieşit pe străzile din Timişoara, Bucureşti şi din toată ţara, plătind cu preţul vieţii visul României libere şi democratice", a declarat Luminiţa Odobescu, Reprezentantul Permanent al României la Uniunea Europeană, citată în comunicat.
Similare
RECOMANDĂRI