Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

30 de tineri din Republica Moldova şi România vor merge într-o vizită de studiu la CNA

Vor vizita Centrul Naţional Anticorupţie, vor afla mai multe despre prevenirea şi combaterea corupţiei şi vor promova integritatea prin propriul exemplu. 30 de tineri, voluntari anticorupţie, din Republica Moldova şi România îşi vor petrece o săptămână din vacanţă învăţând la şcoala de vară "Tinerii împotriva corupţiei". Acest proiect se desfăşoară în premieră în Republica Moldova, iar astăzi a avut loc lansarea oficială.

Mulţi dintre participanţii la scoala de vara impotriva coruptiei spun că îşi doresc o profesie în acest domeniu. Svetlana învaţă dreptul la Universitatea de Stat din Moldova. Trece în anul patru de studii si pe viitor vrea să se angajeze la Centrul Naţional Anticorupţie.
 
Ghidaţi de ofiţeri anticorupţie de la Chişinău şi Bucureşti, participanţii vor învăţa cum a apărut si a evoluat fenomenul corupţiei, care sunt mecanismele de prevenire şi de combatere a corupţiei şi instituţiile abilitate în acest sens, dar si ce înseamnă testul de integritate.
 
Tinerii vor fi instruiţi cum să organizeze activităţi de informare în instituţiile în care învaţă, astfel încât să transmită mai departe mesajul "Nu corupţiei". Totodată, în aceasta tabara vor putea să vadă, la modul practic, cum se combate corupţia, printr-o vizită de studiu la CNA.

Evenimentul este organizat de Centrul Naţional Anticorupţie şi PNUD, în cadrul proiectului "Lupta cu corupţia prin consolidarea integrităţii în Republica Moldova", susţinut financiar de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei.
Similare
RECOMANDĂRI