28 de şoferi au fost sancţionaţi pentru că nu au respectat restricţiile de circulaţie pe temperaturi caniculare
Sursa foto:anta.gov.md Vizualizari:

28 de şoferi au fost sancţionaţi pentru că nu au respectat restricţiile de circulaţie pe temperaturi caniculare

Săptămâna trecută, inspectorii ANTA au fost efectuate operaţiuni de control în vederea depistării şi documentarii cazurilor activităţii ilicite în domeniul transportului rutier de persoane şi mărfuri, dar şi a respectării regimului termic de către conducătorii de vehicule a căror masă totală depăşeşte 20 tone.

Astfel, atât pe traseele naţionale cât şi în punctele de trecere a frontierei de stat, au fost depistate cazuri de transportare a persoanelor şi mărfurilor (coletelor), fără a deţine acte permisive sau a fi înregistraţi în condiţiile Codului Transporturilor Rutiere.

Au fost întocmite 144 procese-verbale cu privire la contravenţie pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane şi mărfuri, inclusiv în regim de taxi, fiind aplicate amenzi în mărime de 9980 u.c. cu aplicarea, după caz, a măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, 28 conducători auto au fost traşi la răspundere contravenţională pentru efectuarea transportului rutier cu încălcarea restricţiilor de circulaţie privind masa totală a vehiculelor, în cazul în care temperatura aerului este mai mare de 30°C.

Agenţia Naţională Transport Auto atenţionează operatorii de transport rutier şi conducătorii auto, că în scopul prevenirii deteriorării îmbrăcămintei rutiere din beton asfaltic pe drumurile publice în condiţiile unor temperaturi ridicate ale mediului, se interzice circulaţia pe drumurile naţionale a mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea totală de peste 20 de tone. Restricţia este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depăşeşte 30°C, între orele 10:00 şi 20:00.

Conducătorii auto care nu se vor conforma prevederilor legislaţiei în vigoare riscă amendă de la 60 la 90 u.c. aplicată persoanei fizice, iar persoanele juridice riscă amendă de la 240 la 300 u.c., cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului conform prevederilor art. 4391  al Codului Contravenţional.
 
Similare
RECOMANDĂRI