Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

185 de oameni au murit, în acest an, în accidente rutiere produse în Republica Moldova

Peste 600 de oameni au murit în ultimii doi ani în accidente rutiere produse în Republica Moldova. Statisticile îţi dau fiori iar Inspectoratul Naţional de Patrulare a iniţiat o campanie de informare în toate raionele ţării despre siguranţa in trafic. În memoria victimelor, a fost organizat un marş de la Chişinău până în Peresecina, localitate în care se produc cele mai multe tragedii.

Încolonaţi şi cu sirene. Aşa au pornit în marş autospecialele de descarcerare, maşinile INP sau de la şcoala şi clubul auto. Mesajul a fost clar.

TATIANA MIHAILOVA, manager proiecte "Clubul Auto" Chişinău: „Viaţa nu este o piesă auto, nu o poţi înlocui."

Participanţii au mers până în Peresecina, loc cunoscut cu cele mai multe accidente rutiere cu victime.  Unul dintre motive este viteza excesivă. Elevi au participat si ei la campanie si îi roaga pe soferi sa fie mai prudenti.

Inspectoratul Naţional de Patrulare din Republica Moldova va organiza mai multe campanii de informare în raioanele cu o rată sporită de accidente. Î acest an sunt deja înregistraţi 185 de morti în trafic. Anul trecut, 456 de oameni au murit în accidente rutiere.

TATIANA ZATÎC, şef Direcţia Politici Asistenţă Medicală: „Putem vedea o tendinţă de micşorare a numărului de accidente cu decedaţi. Dar asta nu trebuie să ne liniştească, căci după asta se ascunde o familie şi o suferinţă enormă."

Anual, în Republica Moldova se înregistrează peste două mii de accidente. Mai mult de jumătate dintre acestea se produc în municipiul Chişinău.
Similare
RECOMANDĂRI