Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. 180 de percheziţii, 25 de reţinuţi în urma unei ample acţiuni împotriva traficanţilor de stupefiante

25 de persoane au fost reţinute şi alte 70 de sunt suspectate de trafic de droguri în urma a peste 180 de percheziţii în toată Republica Moldova. Una din toate grupările a ieşit, însă, în evidenţă. Punea în vânzare droguri chimice, şi nu oricum, ci prin aplicaţii web.

Să dai de urma unei astfel de grupări e foarte complicat, recunosc şi oamenii legii care s-au confruntat pentru prima dată cu o astfel de reţea.
Totul începe de la un administrator, care de regulă este de peste hotare şi care încearcă să-şi stabilească un grup de complici, concomitent în mai multe ţări. Aceştia au misiunea să plaseze oferte de vânzare a drogurilor pe reţelele sociale şi să deschidă tot felul de site-uri şi magazine online.

Direcţionat de la un link la altul, cel care vrea să cumpere droguri ajunge într-un chat închis cu traficanţii. Acolo, consumatorul oferă toate detaliile cu privire la oraşul unde locuieşte şi ce cantitate ar vrea să cumpere.
 
Ion Ţurcanu, şeful Direcţiei Antidrog, Inspectoratul Naţional de Investigaţie: "Primind această informaţie, consumatorul de droguri, prin intermediul terminalelor de plată, achită costul dozei de care are nevoie, fotografiază bonul de plată îl trimite în acelaşi grup închis unuia din operatori”.

Aici intervin alţi membri ai acestei reţele, care sunt angajaţi prin cunoscutele oferte de muncă online ce promit bani mulţi cu efort puţin.
În primul rând, ei sunt verificaţi să nu fie consumatori de droguri. Aceştia au misiunea să ia dozele cu substanţe narcotice şi, sub pretextul că se leagă la şireturi, să îngroape pachetele fie sub un pom, fie în locuri special amenajate.

Fotografiază ulterior ascunzişul, iar poza împreună cu geolocaţia este transmisă consumatorului, ca să-şi ridice singur comanda.

Poliţiştii au reuşit să reţină şapte membri, inclusiv capul grupării din Republica Moldova. Cum să dea de administratorul acestei reţele, nu ştiu nici oamenii legii.

Acasă la capul grupării au fost găsite aproape 2 kg de droguri numite SARE sau PVP, la preţul de 700 de lei gramul.

Anchetatorii au găsit arme deţinute ilegal, dar şi peste 40 de kg de droguri care valorează, în total, 15 milioane de lei. Pe lângă cei reţinuţi, suspectate de trafic de stupefiante mai sunt încă 70 de persoane.
Similare