170 de ambulanţe noi. Investiţii în sistemul de asistenţă medicală urgentă din împrumuturi de 12 milioane de euro   
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

170 de ambulanţe noi. Investiţii în sistemul de asistenţă medicală urgentă din împrumuturi de 12 milioane de euro  

170 de ambulanţe noi vor fi procurate pentru Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească. Premierul Pavel Filip şi viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso, au semnat, astăzi, Acordul de împrumut, în valoare de 12 milioane de euro, destinate reînnoirii parcului de autosanitare.

Prim-ministrul a spus că acest Acord este foarte important pentru ţara noastră, întrucât peste 80 la sută dintre cele 300 de ambulanţe care activează acum sunt încă din perioada sovietică şi au gradul de uzură de 100%. În total, sistemul de sănătate are nevoie de 450 de ambulanţe, 70 au fost cumpărate anul trecut, iar anul acesta vor fi procurate încă circa 170.

„Aceste 12 milioane de euro înseamnă vindecarea sistemului de sănătate, servicii de calitate pentru cetăţeni, dar şi o recunoaştere şi susţinere în demersul nostru de însănătoşire a Republicii Moldova”, a menţionat premierul.

Printre proiectele realizate cu susţinerea Băncii se numără modernizarea Spitalului Clinic Republican, îmbunătăţirea infrastructurii penitenciarelor şi asigurarea cu locuinţe a categoriilor vulnerabile de populaţie. Datorită suportului de 10 milioane de euro din partea acestei instituţii financiare, anul curent, circa 1400 de persoane din şase raioane ale ţării vor beneficia de 400 de apartamente.

Similare
RECOMANDĂRI