100 de drone, transportate fără acte de provenienţă, descoperite de poliţiştii de frontieră
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

100 de drone, transportate fără acte de provenienţă, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Direcţia regională NORD au identificat în trafic un microbuz ticsit cu marfă adusă din Germania, printre care 100 de drone fără actele necesare. Mijlocul de transport a fost stopat la intrarea în oraşul Costeşti, raionul Râşcani.

Acum o zi, în cadrul unor acţiuni pe linia verificării unei informaţii operative, echipa mobilă a Direcţiei în comun cu ofiţerul de investigaţie al Sectorului Poliţiei de Frontieră Costeşti a oprit în trafic, mai exact pe traseul R-57, un Mercedes Sprinter 313CDI, înmatriculat în Republica Moldova. Exista informaţia precum că microbuzul era folosit pentru transportarea bunurilor din statele UE, cu tăinuirea acestora la trecerea frontierei de stat.

Astfel, în timpul cercetărilor poliţiştii de frontieră au depistat, printre mărfurile transportate, 100 de drone pentru care nu s-a putut prezenta actele de provenienţă. Mai mult că nici nu exista declaraţia vamală pentru acestea. Estimativ, cele 100 de drone indică o valoare de un milion de lei.

Şoferul, un locuitor al oraşului Orhei în vârstă de 29 de ani, a declarat la audieri că i s-a oferit o mie de euro pentru a transporta marfa din Germania în Republica Moldova.

În consecinţă, lotul de bunuri a fost ridicat în vederea confiscării, fiind depozitat la sediul SPF Costeşti. În continuare se desfăşoară un şir de măsuri investigative pentru a elucida circumstanţele cazului.

Similare
RECOMANDĂRI