Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

TVR MOLDOVA - 5 ani. Emisiunile ,,Punctul pe AZi" şi ,,Conexiuni'' analizează principalele evenimente politice şi economice

De cinci ani, TVR MOLDOVA să aducă în casele telespectatorilor săi nu doar ştiri echidistante ci şi emisiuni de calitate. ,,Punctul pe Azi" şi ,,Conexiuni'' sunt doar două dintre acestea. În direct, alături de invitaţi de marcă, jurnaliştii TVR Moldova analizează subiectele importante ale momentului şi prezintă realitatea neretuşată. Astfel, TVR MOLDOVA a devenit o alternativă foarte importantă pe piaţa media din Republica Moldova.

De luni până vineri, de la ora 19.00, în emisiunea ,,Punctul pe AZi" sunt analizate principalele evenimente politice, economice şi sociale ale zilei, în context local, regional şi european. Emisiunea este moderată de Victoria Bucătaru şi Vasile Munteanu.
 
Victoria Bucătaru, moderator, „Punctul pe Azi'': „Pentru mine a fost o adevărată provocare, pentru că eu nu sunt jurnalistă de profesie dar în acelaşi timp cunosc ce înseamnă să fii jurnalist, fiind pe partea cealaltă a baricadei am oferit de multe ori expertiză. Atunci când mi s-a propus să fac parte din echipa TVR am acceptat cu cea mai mare plăcere. Am întrecut toate aşteptările mele pentru că aici am găsit o echipă minunată, oameni care m-au susţinut. 

Emisiunea Punctul pe Azi abordează subiecte care sunt la ordinea de zi, încercăm să aducem în faţa ecranelor formatorii de opinie, dar în acelaşi timp şi persoanele care iau decizii, pentru că este important ca ei să înţeleagă că acel contact pe care îl au cu cetăţenii reprezintă şi acel element de transparenţă.  Încercăm să oferim toate opiniile care există şi să încercăm să creăm acea gândire critică a cetăţenilor pentru ca ei să fie cei care iau decizii până la urmă”.
 
Vasile Munteanu, moderator, „Punctul pe Azi'': Prima mea experienţă la TVR MOLDOVA a fost pe 4 ianuarie 2016, atunci când am fost martorul la acea tentativă eşuată de investire a guvernului Sturză. În acea zi am fost anunţat că voi modera o ediţie specială, iată de atunci a urmat şi moderarea acestei emisiuni „Punctul pe Azi”, o emisiune care trebuie să recunosc, uneori dă foarte mari bătăi de cap, dar pe de altă parte pentru mine a fost o experienţă nouă. Misiunea noastră este să analizăm corect, să informăm corect şi să formăm corect societatea.”.
 
Nu întotdeauna lucrurile stau aşa cum se aşteaptă realizatorii emisiunii,  aşa că au trebuit să înveţe să depăşească situaţiile mai neplăcute.
 
Vasile Munteanu, moderator, „Punctul pe Azi'': „Au fost momente când spre exemplu cineva dintre invitaţi a trecut la atacuri personale în direct. Au fost situaţii când unii invitaţi veneau cu mai puţin de un minut în emisie”.
 
Zâna Cerchez, producător, „Punctul pe Azi'': „Este important ca privitorul, cel de acasă să aibă toate opţiunile.Iar în acest sens, sunt bineveniţi, moderatorii Vasile Munteanu şi Victoria Bucătaru îşi fac temele cu seriozitate. Le doresc colegilor mei emisiuni interesante, iar privitorului să ştie să se uite la noi pentru că aici vor găsi informaţia necesară din toate domeniile”.
 
Vasile Munteanu: „Pentru că împlinim în acest an cinci ani de zile, este o perioadă suficientă pentru a demonstra că suntem o echipă profesionistă. Urez colegilor şi mie evident în continuare foarte multă inspiraţie, să dăm dovadă de corectitudine, obiectivitate, echidistanţă şi nu în ultimul rând să dăm dovadă de respect faţă de telespectator”.

În fiecare duminică, de la ora 19,00, Iulian Fruntaşu, alături de invitatul său permanent, Iulian Groza, sunt gazdele emisiunii Conexiuni. Un talk show care, de mai bine de un an, aduce publicului infomatii de calitate despre evenimentele internaţionale. Emisiunea abordează probleme de securitate şi promovează spiritul de identitate şi unitate europeană.
 
Iulian Fruntaşu, moderator, „Conexiuni'': „Cred că este bine să cunoaştem ce se întâmplă în lume şi este foarte util pentru că Moldova nu este izolată. Nu trăim pe planeta Marte, trăim într-un context anume. Şi pentru a ne integra în UE şi în general în sistemul relaţiilor internaţionale este bine să cunoaştem ce se întâmplă în lume. Deci, asta facem împreună cu Iulian Groza, dezbatem subiecte importante”.
 
Iulian Groza, expert, „Conexiuni'': „Am acceptat să facem această emisiune, împreună cu Iulian deoarece cred că sunt foarte mult lucruri de spus, de explicat cetăţenilor. Ce înseamnă evenimentele din afară, ce înseamnă politica externă. Am decis să facem aceste conexiuni dintre viaţa externă cu ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Mă bucur că fac parte din echipa TVR MOLDOVA. 

Mă bucur că am reuşit pe parcursul activităţii în cadrul acestei emisiuni să avem mai multe interviuri cu ambasadori, cu oficiali străini. Întotdeauna încercăm să identificăm acele legături care nu neapărat sunt pe dimensiune oficială, dar mai cu seamă legăturile pe care le fac cetăţenii, comunitatea noastră din afară, întotdeauna am pus accent pe cercetătorii noştri care îşi fac studiile sau muncesc în afară. Să ne spună cum văd ei evenimentele internaţionale”.
 
De cinci ani, TVR MOLDOVA crează punţi informaţionale peste Prut.
 
Iulian Fruntaşu: „Este o televiziune care vine cu un alt mesaj, este o televiziune publică, are şi un interes public, nu este o televiziune comercială cu publicitate şi anumite interese politice. Deci, este o televiziune care aparţine cumva societăţii şi reflectă interesele societăţii. Este foarte important că avem o asemenea televiziune aici la Chişinău.
 
Iulian Groza: Multe lucruri ne aşteaptă şi în viitor. Vă doresc şi ne dorim tuturor la mulţi ani şi TVR MOLDOVA să fie prezentă în casele tuturor!
RECOMANDĂRI