Actualitate

Maia Sandu, vizită de lucru la Berlin: „Liderii germani susțin aderarea R. Moldova la UE”

video

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, întreprinde o vizită de lucru în Germania. În cadrul acesteia, Maia Sandu a avut întrevederi cu președintele Frank-Walter Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz, președinta legislativului Bärbel Bas și membrii comisiilor parlamentare pentru afaceri externe și afaceri europene.

„Germania este un puternic și important aliat al Republicii Moldova, în drumul spre Uniunea Europeană, democrație și prosperitate. Am discutat în special despre cooperarea în domeniul economic care să ne ajute să dezvoltăm economia și să creăm locuri de muncă sigure și bine plătite. Germania este unul dintre principalii noștri parteneri comerciali și o importantă sursă de investiții. Ne propunem să aprofundăm aceste legături economice.

Liderii germani susțin aderarea Moldovei la UE, astfel încât cetățenii noștri să trăiască în pace, bună înțelegere și prosperitate. Aspirațiile noastre europene și reformele pe care le realizăm au fost o temă importantă a discuțiilor de azi. În acest context, l-am invitat pe Cancelarul federal Scholz la Chișinău să vadă pașii pe care îi facem în calea noastră de modernizare.

Sunt la Berlin și pentru a transmite un puternic mesaj de recunoștință tuturor cetățenilor germani. Țara lor ne-a fost alături în crizele din ultimii doi ani, oferind sprijin datorită căruia îmbunătățim calitatea vieții din Moldova, investim în infrastructură, avansăm reforme și consolidăm securitatea statului, astfel încât cetățenii noștri să fie în siguranță”, a spus Maia Sandu.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter